Χαιρετισμός του Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί κηδεμόνες,

Το 32ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου και διαθέτει ιστορία που ξεκινά από το 1985. Αρχικά ονομαζόταν 3ο Ενιαίο Λύκειο Χαριλάου και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε 32ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Όραμά μας είναι ένα σύγχρονο σχολείο, ανοικτό στην κοινωνία, το οποίο θα λειτουργεί με εξωστρέφεια και σεβασμό στον μαθητή, τον καθηγητή, τον κηδεμόνα, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία μας. Είμαστε μια  δυναμική συλλογικότητα, μια κοινότητα μάθησης και δημιουργικότητας.  Επιδιώκουμε να έχουμε ένα  χώρο καλαισθησίας,  με επαρκείς υποδομές που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών για γνώση και των συναδέλφων για αποτελεσματική και ελκυστική διδασκαλία. Προσδοκούμε όλοι μας ότι θα έχουμε ένα ποιοτικό σχολικό περιβάλλον με υψηλό επίπεδο κατανόησης και συνεργασίας.

Το σχολείο μας αγκαλιάζει, σέβεται το διαφορετικό και διδάσκει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό όλων προς όλους. Πιστεύουμε σε ένα σχολείο που υπηρετεί τις ανθρώπινες αξίες, τις αξίες της δικαιοσύνης, του σεβασμού, της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας του διαλόγου. Σε ένα σχολείο που μαθαίνει  από τα λάθη του, τα οποία και διορθώνει, που πιστεύει στον δημοκρατικό διάλογο προς άρση των προβλημάτων του, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει όρια  τα οποία και περιφρουρεί.

Βοηθάμε τους  μαθητές μας  να αξιοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, στοχεύουμε στην υψηλή απόδοσή τους αλλά ταυτόχρονα τιμάμε την προσωπική προσπάθεια όλων, ανεξαρτήτως επίδοσης. Συμβάλλουμε στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων όλων των μελών της μαθητικής μας κοινότητας.

Το σχολείο μας είναι ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία. Συνεργαζόμαστε αρμονικά με το Σύλλογο Γονέων και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και όλους τους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση  και μπορούν να σχετιστούν με την εκπαιδευτική διαδικασία εντός και εκτός Ελλάδας. Υλοποιούμε/ συμμετέχουμε σε ποικίλες δράσεις, μαθητικά συνέδρια, μαθητικά φεστιβάλ, σχολικούς διαγωνισμούς και αγώνες και  πραγματοποιούμε κάθε είδους εκπαιδευτικές μετακινήσεις προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό στις ανάγκες του για επιμόρφωση και εξέλιξη. Δημιουργήσαμε συνεργασίες με σχολεία της Ευρώπης συμμετέχοντας σε προγράμματα Erasmus. Τα προγράμματα Erasmus, όπως επίσης  οι επισκέψεις μας σε θεσμικούς φορείς, εθνικούς και διεθνείς, ενισχύουν την εξωστρέφεια του σχολείου μας και προσφέρουν  στις μαθήτριες και τους μαθητές πλήθος γνώσεων και ερεθισμάτων. Το όραμα μας οδηγεί σε αποτελέσματα, γιατί υπάρχει άριστη και  δημιουργική συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

 Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για το μέλλον και εμείς, η κοινότητα του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,  σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση όπως και τα προηγούμενα  χρόνια πιστεύοντας ότι και με την δική σας συνδρομή, συνεργασία και εμπιστοσύνη θα θέτουμε διαρκώς νέους στόχους τους οποίους και θα επιτυγχάνουμε. Βασικός μας γνώμονας είναι οι μαθητές μας και η  διατήρηση του χαμόγελου στα πρόσωπα τους, γιατί πιστεύουμε τόσο στην εκπαίδευση του μυαλού όσο και στην χαρά και την ευτυχία των προσώπων.

Ο Διευθυντής

Σταύρος Ν. Πευκίδης