Διδακτική επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο

Στις 14/11/2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τον τρόπο ζωής της εβραϊκής κοινότητας που επί αιώνες αποτελούσε αναπόσπαστο και δυναμικό στοιχείο της ζωής της πόλης μας και προβληματίστηκαν για την θηριωδία του Ολοκαυτώματος.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Εβραϊκό-1.jpg

Επίσκεψη στην Αχειροποίητο, στον Άγιο Δημήτριο και στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η Β’ τάξη του Λυκείου μας επισκέφτηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών τους ναούς της Αχειροποίητου και του Αγίου Δημητρίου.  Στη συνέχεια επισκέφτηκε και τη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης. Την ενημέρωση-ξενάγηση  για την  ιστορία των χώρων επίσκεψης, ανέλαβε η Θεολόγος καθηγήτρια κα Μπερμπέρογλου.

 

Ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με το Λεωφορείο πολιτιστικής διαδρομής

Την προηγούμενη εβδομάδα μαθητές της Β’ τάξης επισκέφτηκαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης με το Λεωφορείο πολιτιστικής διαδρομής 50 του ΟΑΣΘ και την Άνω Πόλη. Επίσης την Μονή Βλατάδων και την Μονή Λατόμου (Όσιος Δαυίδ).

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας με υπεύθυνη την Θεολόγο καθηγήτρια κυρία Μπερμπέρογλου και συνοδό καθηγητή τον Γυμναστή μας κύριο Άγιο.

 

 

 

 

Συμμετοχή στη 16η ετήσια σύνοδο της “Θεσσαλονίκη Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών”

The Thessaloniki Model United Nations

Το τριήμερο 1,2,3 Δεκεμβρίου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε στην 16η ετήσια σύνοδο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών”. Ήταν η πρώτη συμμετοχή μας και είχε μεγάλη επιτυχία. Υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Καρτσώλη Ασημίνα και η μαθητές μας οι:
Αθανάσιος Σφ.
Αναστασία Χρ.
Απόστολος Μ.
Βίκτωρ Τ.
Ευθυμία Κ.
Χριστίνα Χ.
Οι μαθητές μας αναδείχτηκαν άξιοι πρεσβευτές της χώρας που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν. Μαζί με το πιστοποιητικό συμμετοχής που έχουν πλέον στο portfolio τους, έχουν και τα δικά μας συγχαρητήρια.
Αναμένεται συνέχεια…

Το πιστοποιητικό συμμετοχής

 

 

Επίσκεψη στην Αχειροποίητο και στον Άγιο Δημήτριο

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου η Β’ τάξη του Λυκείου μας επισκέφτηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών τους ναούς της Αχειροποίητου και του Αγίου Δημητρίου. Υπεύθυνη ήταν η Θεολόγος καθηγήτρια κα Μπερμπέρογλου.

Από την επίσκεψη στην Αχειροποίητο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ναό και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του και το ρυθμό του.

Έξω από την Αχειροποίητο.

 

Στον Άγιο Δημήτριο προσκύνησαν και την εικόνα της Παναγίας Κανάλας της Κύθνου που έτυχε να φιλοξενείται τις ημέρες της επίσκεψης. Επισκέφτηκαν τις κατακόμβες και ενημερώθηκαν για την ιστορία του ναού στο πέρασμα των χρόνων.

Δράσεις του 32ου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης

ΔΡΑΣΕΙΣ

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 Το σχολείο μας όπως και τα προηγούμενα χρόνια ανάπτυξε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017 ποικίλα προγράμματα και δραστηριότητες  στα οποία συμμετείχαν πολλοί μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα:  ……

Κατεβάστε όλο το έγγραφο

Δράσεις του 32ου ΓΕΛ