Η εγκατάσταση του μετεωρολογικού μας σταθμού

Στις 15/11/2019 έγινε η τοποθέτηση του μετεωρολογικού μας σταθμού στην ταράτσα του σχολείου μας. Η βοήθεια του γυμναστή μας κ. Άγιου Ευστράτιου ήταν καταλυτική.

Έτσι μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται με τον raspberry PI και την ειδική πλακέτα μετεωρολογικών μετρήσεων. Όλα αυτά σε κατανοητά διαγράμματα.

Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου 2023

Την Παρασκευή 24/03/2023 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός για την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες και στις διοργανώτριες της γιορτής για την προσπάθειά τους!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Πρόγραμμα-Γιορτής-25ης-Μαρτίου-1024x576.jpg

Στιγμιότυπα από τη γιορτή

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 25η-Μαρτίου-1024x576.jpg

Προσφορές πρακτορείων για την εκδρομή της Α΄Λυκείου

Κοινοποιούμε τις προσφορές των ενδιαφερόμενων ταξιδιωτικών πρακτορείων για την μαθητική εκδρομή της Α΄ Λυκείου που οργανώνει το σχολείο μας με προορισμό την Αθήνα.

FOCUS

Connection

mazi

Συμμετοχή μαθητών της Α΄ Λυκείου σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Επίσκεψη στο Βαφοπούλειο και περιήγηση στο Ντεπώ.

Οι μαθητές του τμήματος Α4 της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας που εκπονούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υπό την εποπτεία της καθηγήτριας κ. Αθηνάς Κουλοπούλου συμμετείχαν συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια και την κ. Μίνα Καρτσώλη στις 2/3/2023 σε δράση του ΚΠΕ Κορδελιού και Βερτίσκου με τίτλο “Ενεργός πολίτης στη γειτονιά Ντεπώ” .

Πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ

Στις 28/2/2023 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα Πρόγραμμα εκπαίδευσης Α΄ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ που οργανώνει το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης μαζί με τον Σύλλογο Αγάπη Βασιλική Κόμνου, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, ο οποίος μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς έκαναν πρακτική σε βασικές αρχές εκπαίδευσης: ΚΑΡΠΑ (αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής), Πλάγιας θέσης ασφαλείας (αντιμετώπιση λιποθυμίας) και Αντιμετώπισης πνιγμονής (απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα).

Νίκη της ομάδας καλαθοσφαίρισης αγοριών του σχολείου μας

Στις 24/2/23 η ομάδα καλαθοσφαίρισης αγοριών του σχολείου μας με την ενθάρρυνση και καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Υποδιευθυντή κ. Άγιου Ευστράτιου πέτυχε μία ακόμη νίκη, αυτή τη φορά επί του 30ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, και περνάει στον ημιτελικό των σχολικών αγώνων.

Συγχαίρουμε τα παιδιά μας για την επιτυχία τους και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους!

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο σχολείο μας.


Την Παρασκευή 17/2/23 εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία τους μαθητές της Α΄ Λυκείου για τους τρόπους προστασίας τους σε περίπτωση φυσικών καταστροφών αλλά και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της εν λόγω δράσης και τους εκλεκτούς εισηγητές για την επιτυχημένη και ιδιαίτερα χρήσιμη ενημέρωση!

Νίκη της ομάδας ποδοσφαίρου αγοριών στους Πανελλήνιους Αγώνες Α΄φάσης

Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών του σχολείου μας μετά από νίκη της 4-0 επί της ομάδας του 23ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στις 13/2/23, σε αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Καραμπουρνιώτη Πυλαίας, προκρίθηκε στην επόμενη φάση των αγώνων.

Συγχαίρουμε θερμά τα αγόρια της ομάδας και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Υποδιευθυντή του σχολείου μας κύριο Ευστράτιο Άγιο και τους ευχόμαστε επιτυχία και στον προσεχή αγώνα!