Βουλή των Εφήβων 2022-2023

Κατά το τρέχον σχολικό έτος το σχολείο μας υλοποίησε για μία ακόμη φορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας- Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή”. Η θεματική που απασχολεί την ΚΖ’ Σύνοδο είναι η καταπολέμηση της βίας. Μέσα από βιωματικές δράσεις και συζητήσεις οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω στο θέμα αυτό, συνειδητοποίησαν την έκταση και τις παραμέτρους του και αναζήτησαν τρόπους εξάλειψής του. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, που μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα τόσο στη βία όσο και σε άλλες κοινωνικές παθογένειες, και αντιλήφθηκαν ότι η δημοκρατία είναι η μόνη ασφαλής διέξοδος σε κάθε σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα.

Διδακτική Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Την Τετάρτη 10/5/2023 οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων επισκέφτηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου ξεναγήθηκαν και πήραν συνέντευξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αθανάσιο- Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπαρμπουνάκη για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και τον κ. Γεώργιο Γονιάδη για τη θερμή υποδοχή και την εξαιρετικά κατατοπιστική ξενάγησή του.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Επίσκεψη-στο-Δημαρχιακό-Μέγαρο-1024x576.jpg

Συμμετοχή μαθητών του σχολείου στο 5ο DSTMUN

Δέκα μαθητές του 32ου ΓΕΛ συμμετείχαν στο 5ο DSTMUN που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου 2022. Οι μαθητές μας μελέτησαν πηγές, συνδύασαν πληροφορίες, συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις, ψηφοφορίες και ελπίζουν μια μέρα να αλλάξουν τον κόσμο. Τους έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουν!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Mun-foto-2-1024x576.jpg