Υποδοχή 3ου ΓΕΛ Ευόσμου στο σχολείο μας

Στις 8/5/2023, ημέρα Δευτέρα, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Ευόσμου. Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή παρουσιάσεων των Περιβαλλοντικών Ομάδων και των  προγραμμάτων Erasmus των δύο σχολείων.

Επίσκεψη σχολείου από τη Ρουμανία στο πλαίσιο του ERASMUS+

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31/3/2013 η επίσκεψη του σχολείου Goga Ionescu από το Titu Ρουμανίας, η οποία έγινε μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών ανταλλαγών Erasmus+. Παρουσιάστηκαν από τους μαθητές εργασίες πάνω στην ιστορία τα έθιμα και την κουζίνα των χωρών μας, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, δόθηκαν φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ ενώ η σκακιστική ομάδα του σχολείου μας δοκίμασε τις δυνάμεις του απέναντι στους επισκέπτες μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι erasmus-μουσειο-1024x576.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ερασμους-δραστηριότητες-1024x576.jpg

Η εβδομάδα δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει με ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ερασμους-γλεντι-1024x576.jpg

Erasmus+

Το σχολείο μας συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα Erasmus+. Με πολύ ενθουσιασμό ξεκινάμε αυτό το ταξίδι! Πρώτος σταθμός μας η Γερμανία…

Στις αποσκευές μας η παρουσίαση του σχολείου και της πόλης μας με ένα πρωτότυπο ολιγόλεπτο βίντεο που δημιουργήθηκε από την ομάδα μας με επικεφαλής την καθηγήτρια κ. Ασημίνα Καρτσώλη.

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο πατήστε ΕΔΩ

Η άφιξη της ομάδας μας στη Γερμανία.
Πρώτη συνάντηση των μαθητών μας με συνομηλίκους τους άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρώτο ταξίδι, στην Ισπανία

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη τεσσάρων μαθητών με τη συνοδεία δύο καθηγητριών στην Puebla de la Casalla, κοντά στη Μάλαγα, της Ισπανίας, στο διάστημα 9 με 15 Φεβρουαρίου του 2020.

Οι μαθητές αποκόμισαν πλούσιες εκπαιδευτικές και κοινωνικές εμπειρίες και έδωσαν το στίγμα τους με την παρουσίαση της θαυμάσιας εργασίας τους.

Το πρόγραμμα της πρώτης συνάντησης καθηγητών

Στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας θα γίνει η πρώτη συνάντηση του νέου προγράμματος erasmus+ που συμμετέχει το σχολείο μας. Θα συναντηθούν μόνο καθηγητές για να δοθούν βασικές οδηγίες από την διοργανώτρια χώρα.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Σουηδία και φυσικά η Ελλάδα.

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Τελικής Έκθεσης για το πρόγραμμα Erasmus+

Από το ΙΚΥ, και ειδικά από το Τμήμα Προγραμμάτων  Ευρωπαϊκής Ένωσης στάλθηκε η παρακάτω επιστολή σχετικά με την Ολοκλήρωση της Αξιολόγησης της Τελικής Έκθεσης για το πρόγραμμα Erasmus+.

Κατεβάστε το έγγραφο

Εrasmus+ integration evaluation